Vorming natuurbeleving voor begeleiders van en samen met mensen met een beperking – 24 september en 9 november 2021

  • 24 september 2021

Wil je graag mensen met een beperking ontvangen in je natuureducatiecentrum, maar weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Of werk jij in je school of instelling met deze doelgroep, maar wil je meer in en met de natuur doen?  Dan zijn onze vormingsdagen vast iets voor jou. 

Departement Omgeving organiseert in het najaar 2021 twee vormingsdagen over natuurbeleving voor mensen met een beperking.

De vormingsdag in De Helix vindt plaats op vrijdag 24 september 2021 te Geraardsbergen. Diverse ervaringsdeskundigen vullen het programma van deze dag met workshops en methodieken die inspiratie, ideeën en concrete tips bieden. We hebben ook een groep te gast van het IBSO om samen de workshops te beleven.
Nieuwsgierig naar meer?

Op dinsdag 9 november 2021 vindt een tweede vormingsdag in de Vroente in Kalmthout plaats. Op deze dag maken ervaringsdeskundigen je wegwijs in hoe je met blinden en slechtzienden de natuur kan beleven, welke mogelijkheden er zijn om jouw locatie toegankelijk te maken en welke wonderen opgezette dieren, kruiden en  zintuigen kunnen verrichten. 
Nieuwsgierig naar meer?

Beide vormingsdagen vormen een mooi, aanvullend geheel. 
Je kan voor één of beide dagen inschrijven.